Lietuvos muzikų rėmimų fondas
Lietuvos muzikų rėmimų fondas

Ramunės Lebedytės personalinė paroda

Lietuvos muzikų rėmimo fondo Stasio Vainiūno namuose  
(Vilnius, A.Goštauto g. 2 – 41, tel. 2616754)


Ramunė Lebedytė – dailininkė ir menotyrininkė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė, Vilniaus Akvarelės sekcijos pirmininko pavaduotoja, Pilių tyrimo centro „Lietuvos pilys” bendraautorė ir Volungės pradžios mokyklos vaikų dailės studijos vadovė.

Akvarelių parodose dalyvauja nuo 1973 metų.
Tapo natiurmortus, peizažus ir kosminius vaizdus.
Svarbiausi darbai: ciklai „Vanduo ir dangus”, „Kriokliai”, „Žemė ir visata”, „Mažosios Lietuvos ir pakrančių vaizdai”.

Dalyvavo 30-je respublikinių, penkiose Baltijos šalių, tarptautinėse akvarelės parodose Baku, Sankt Peterburge, Klaipėdoje, šešiuose tarptautiniuose akvarelės pleneruose Taimyre, Estijoje, Cesyje, Ragainėje.

Paveikslai eksponuoti Vengrijoje, Suomijoje, Afrikoje (Benine), JAV, Prancūzijoje, o 2000 metų rudenį tarptautinėje miniatiūrų bienalėje Lenkijoje, Raciborzo muziejuje.

Yra surengusi 17 personalinių parodų.
Jos akvarelių įsigijo Lietuvos ir Latvijos kultūros ministerijos, Norilsko ir Cesio muziejai bei galerijos, taip pat meno gerbėjai Amerikoje, Vokietijoje, Izraelyje ir kitur.

1992 metais respublikinėje akvarelių parodoje apdovanota Lietuvos dailininkų sąjungos garbės raštu, 1997 metais Baltijos šalių parodoje Rygoje už akvarelių ciklą „Prie ežero” įteiktas diplomas.

Už kūrybišką vaikų ugdymą ir saviraišką jai buvo skiriamos Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos ir Vilniaus švietimo skyriaus padėkos, o svarbiausias pedagoginės veiklos įvertinimas – p. Almos Adamkienės prezidentūroje įteikta padėka.

Kęstutis Gvalda rašo, kad „R.Lebedytės akvarelių turinį žiūrovai suvokia nevienareikšmiškai, nes jos paveiksluose susilieja realybė, fantazija ir simbolių kalba. Per gamtą ir architektūrą reiškiamas šių laikų žmogaus nerimas, jo sielą draskančios akimirkos. Įvairias nuotaikas sukelti jai padeda meistriškai įvaldyta liejimo technika. Akvarelės nutapytos ekspresyviai: laisvai operuojant dažų ir vandens srovėmis ar nutekėjimais, kartais vos prisiliečiant teptuku prie lapo”.


Paroda veiks iki 2007 m. gegužės 30 d.
--------------------------------------


2007-04-25

Parodų sąrašas

© 2024 Lietuvos muzikų rėmimų fondas, A. Goštauto g. 2-41, 01104 Vilnius, tel. 2613171, el. p. fondas@lmrf.lt | sprendimas: Webtemple