Lietuvos muzikų rėmimų fondas
Lietuvos muzikų rėmimų fondas

Bronislavos Lapinskienės-Orlingytės darbų paroda

Lietuvos muzikų rėmimo fondo Stasio Vainiūno namuose 
(Vilnius, A.Goštauto g. 2 – 41, tel. 2616754)


Dailininkės
Bronislavos Lapinskienės-Orlingytės  darbų paroda


Parodos atidarymas 2007 sausio 24 d. 18 val.
 
Paroda veiks iki kovo 7 d.


Dailininkė tekstilininkė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Gimė Tauragės rajono  Matiškių kaime.  
Mokėsi Kauno vidurinėje dailės mokykloje, 
1968 m. baigė Lietuvos dailės akademiją.
                                                                                  
Dirbo Telšių taikomosios dailės technikume, 
Vyriausioje enciklopedijų redakcijoje,
Vilniaus pedagoginėje mokykloje, 
Lietuvos vaikų ir jaunimo centre.                                    
 
Gyvena Vilniuje. Dirba tekstilės ir tapybos srityje. 
 
Nacionalinių ir tarptautinių parodų, simpoziumų, plenerų dalyvė nuo 1968 m.,  keletą metų buvo tarptautinės organizacijos ITNET (International Tapestry NETwork) narė, Nidos menininkų asociacijos TILTAS narė, 1999 - 2000 m. - aukščiausio laipsnio valstybės stipendininkė.

Surengė keturias personalines parodas - dvi Vilniuje, dvi Žemaitijoje - Tauragėje, Šilalėje.

Svarbiausi kūriniai: gobelenai - "Vargonų muzika" (Baltijos studentų paroda, 1968), "Laiko tėkmė" (1972), "Svajonė" (1976), "Amžinai gyvi" (1982), "Atsiminimų juosta" (1987), "Sugrįžtantys paukščiai" (S.Dariaus ir S.Girėno atminimui, 1988), "Kitas žingsnis" (1992), "Nujautimas (1994), "Atminimo žiedai" (1996), "Žvelsa" (1998), "Inkliuzija" (1999); tautinių kostiumų projektai folkloro ansambliams (1988 - 1990); tapybos ir akvarelės darbai: "Rudens dovis" (1998), "Vėjovirpa" (2001), "Rugiaveidė" (2002), "Žemės alsavimas" (2003) ir kt.
 
Tarptautinio tekstilės simpoziumo Rygoje, Talino trienalės, Lietuvos tekstilės meno parodų Prancūzijoje, JAV, Suomijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tarptautinių tapybos plenerų Lietuvoje (Nidoje), Latvijoje, Suomijoje dalyvė.  

B. Lapinskienės darbų yra įsigiję Lietuvos dailės muziejus, M.K.Čiurlionio dailės muziejus, Klaipėdos dailės galerija, Lietuvos ir užsienio privatūs asmenys.

*       *       *        

“Tekstilėje ieškau idėjų, formos ir spalvų sintezės. Mėgstu abstraktų piešinį, simboliškai įvedu gamtos , žmogaus, kosmoso įvaizdžius.
 
Tapyboje kūrybinį impulsą suteikia didžioji ir mažoji gamta. Jos formose, taip pat muzikos garsuose randu gyvybės, amžinybės ir grožio pasireiškimą”.

 

Bronislava  Lapinskienė – Orlingytė

 

*       *       *                             

“Bronislavą Lapinskienę – Orlingytę pažįstu daugelį metų. Jos kūriniai pasižymi tik jai būdingais spalviniais ir kompoziciniais sprendimais. Profesionalus savo amato žinojimas leidžia jai kūrybingai spręsti savo sumanymus ne tik plokštuminiuose darbuose, bet ir erdvinėse kompozicijose”.

Feliksas  Jakubauskas
nacionalinės premijos laureatas

*       *       *

“Baigusi Lietuvos dailės akademiją, perėjusi Lietuvos kaimus, išstudijavusi pati per  save, suradusi, surinkusi Lietuvos liaudies meno, tautosakos, visos kultūros pradmenis ir šaknis, pažįstanti ir mylinti audinius, lino, vilnos pluošto gražumą, prabilo originaliausiais savo gobelenais.

Dailininkė perspektyvi, stipri dvasia, turinti didelių sumanymų, norinti ir galinti kurti”.

Danutė  Kvietkevičiūtė
---------------------------------------------


2007-01-24

Parodų sąrašas

© 2024 Lietuvos muzikų rėmimų fondas, A. Goštauto g. 2-41, 01104 Vilnius, tel. 2613171, el. p. fondas@lmrf.lt | sprendimas: Webtemple